Copia de Imagen 012Desde el desencanto y el cansancio que me provocan las noticias de cada día, no puedo dejar de cuestionar la información que atribuye a Xavier Trias la posesión de cuentas bancarias ilegales en Suiza. No me lo creo.

El momento es el que es y nadie está predispuesto a presuponer la honestidad de ningún político. Hay que admitir que las circunstancias lo hacen difícil. Pero personalmente opino que esta información sobre Trias tiene más que ver con la guerra sucia del Estado contra el 9N, que con ningún hecho que se corresponda con la realidad. El Estado ha activado todo el poder que tiene, medios indignos e impresentables incluidos, para evitar cualquier acción que acerque a Cataluña hacia la independencia.

Se ha hablado de un pacto implícito o explícito entre PP y PSOE y entre Estado y Generalitat para evitar, durante años, desvelar asuntos de corrupción. Parecería que este pacto se ha hecho añicos y que ahora sale todo de todos. Y en este salir todo, se cuelan falsedades, como por ejemplo lo que el periodista del diario “ABC” Javier Chicote denomina “informes fabricados”, para referirse a aquellos informes que se elaboran por encargo de alguien que quiere que “se fabrique un papel”. Papeles que llegan por vías irregulares. Informes que no responden a lo que él denomina una “comisión rogatoria”, es decir, sin que haya una iniciativa judicial.

Javier Chicote tuvo acceso a la referida información antes que la publicara el diario “El Mundo” y ha afirmado que fuentes de Interior le dijeron que esta información sobre Trias “no era fidedigna” y, al contrario de lo que hizo el diario “El Mundo”, con la información de la que disponían, decidieron no publicarla -precisamente- en el “ABC”.

Pero, personalmente, no necesito ninguna información para creer que Xavier Trias es una persona honesta y -por desgracia- un “rara avis” en el convulso y sucio mundo de la política.

Sé que muchos lectores pensarán que soy muy inocente y que practico un ejercicio arriesgado. Pero es que hay que luchar contra la injusticia, en este caso contra el juego sucio. El juego sucio del aparato del Estado que pasa por encima del honor y la dignidad de personas como Trias.

Conozco al actual Alcalde de Barcelona desde hace más de treinta años y he tenido la suerte de trabajar muchos años a su lado. He podido vivir sus reacciones, actitudes y comportamientos ante múltiples situaciones difíciles y complejas. Siempre se ha caracterizado por el juego limpio, por disponer de un sistema sólido de valores, una actitud respetuosa hacia todo el mundo y una gran vocación de servicio comunitario.

Lamento profundamente que se produzca esta situación y confío en que pronto se explique la verdad. Me creo que pueda existir un informe policial elaborado por encargo político y me creo que un periódico lo haya considerado suficiente para airear porquería. Pero estoy convencido de que no se está describiendo la realidad.

NORMES DE PARTICIPACIÓ

Els comentaris estan subjectes a moderació prèvia, per la qual cosa és possible que no apareguin publicats immediatament. Per participar és necessari que t'identifiquis, a través de nom i d'un correu electrònic que mai serà publicat ni utilitzat per enviar correu spam. Els comentaris hauran de ser sobre els temes tractats al blog. Com és lògic, els que continguin insults o siguin ofensius no tindran espai en aquest blog. Els comentaris que no compleixin aquestes normes bàsiques seran eliminats i es podrà vetar l'accés d'aquells usuaris que siguin reincidents en una actitud inadequada.
L'autor no es fa responsable de les opinions i informació continguda en els comentaris.

5 thoughts on “DIFAMA QUE ALGO QUEDA

 1. Ricard dice:

  Josep Maria no ets gens innocent. En Xavier Trias és una persona honrada. Ho ha estat sempre. El que passa és que quan s’esgoten els raonaments i la capacitat de convèncer, es comença a utilitzar el joc brut per imposar-se. És el que està fent el govern espanyol posant en marxa tota la seva maquinaria que fa fluir per les clavegures tota mena de disbarats. Fixa’t que a més calumniar els surt de franc: Ara fa dos anys al bell mig de la campanya a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya van anunciar que el president Mas tenia un compte a Suïssa, i ja veus, ningú ha pagat per aquella mentida que sens dubte va influir en els resultats electorals.

  Ara és el torn d’en Xavier Trias, home honest i que comparteixo amb tu la visió que en dones. Segurament ha arribat el moment en que els catalans ens hem de decidir a dir prou. Segur que una majoria de ciutadans no es creuen aquest nou atac del Mundo, però encara que només s’ho cregui un sol ciutadà, qui restitueix al Trias la seva imatge?

  En fi, per dir-ho suau, són una colla de porques vergonyes.

  1. josepmariavia dice:

   Gràcies pel comentari Ricard. Malauradament, el mal ja està fet. I ja ens podem preparar per veure, escoltar i haver d’aguantar de tot. Si l’Estat espanyol és un succedani de democràcia, imagina com han de ser els budells bruts d’aquest patètic simulacre d’Estat de dret. Ara li ha tocat amb en Trias. He vist que amb en Joaquim Nadal també. Com bé dius, fa dos anys Artur Mas va ser víctima també d’un “informe fabricat” i encara és l’hora que el Ministre de l’Interior hagi aclarit i molt menys assumit rés. Qui serà el proper i quines característiques tindrà l’atemptat?

 2. Igual que tu Josep Maria, fa més de trenta anys que conec Xavier Trias. He treballat al seu costat al Departament de Sanitat, quan era Director general de l’ICS, de la DGOPS i com a Conseller i puc assegurar que no havia conegut mai ningú amb tant vocació de servei als altres.
  Els seus companys de l’Hospital de la Vall d’Hebron el valoren com a metge pediatre, i els diferents interlocutors (professionals sanitaris, directius, gerents, periodistes) al llarg de la seva carrera política a la Generalitat sempre han posat en valor el seu tarannà dialogant, afable, disposat a trobar solucions als problemes que se li plantejaven.
  Treballador incansable, amic dels seus amics, defensor de la cultura de l’esforç i el compromís amb el país i la seva gent. I lligat als valors de la família que donen sentit i transcendència a la seva vocació de servei als altres. Per això trobo absolutament immoral el linxament al qual se l’està sotmetent arran de les difamacions publicades pel MUNDO.
  És injust, vergonyós i indecent que es pugui malmetre l’honorabilitat d’una persona com Xavier Trias, i que això no tingui conseqüències penals i econòmiques per aquells que difamen i promouen la difamació.‬
  Per tant aprofito aquest espai per manifestar novament la meva confiança més absoluta en en Xavier Trias i la seva honestedat i honorabilitat. Hem de dir prou a aquest assetjament ignominiós!!

  1. josepmariavia dice:

   Estem en un moment en el que tot s’hi val. L’Estat espanyol és aixi. Aquests que diuen que tant ens estimen, així ens tracten quan no diem amén com a messells al que ens imposen. Faràn servir el que calgui per boicotejar el camí català cap a la independència. Xavier Trias n’és la penúltima víctima coneguda. La última Joaquim Nadal. Abans va ser Artur Mas. JORGE FERNÁNDEZ DIAZ ha estat assenyalat com a responsable directe dels informes fabricats per la policia per destroçar catalans honestos pel simple fet de ser favorables a la sobirania catalana. Qui vol seguir formant part de la identitat espanyola caracteritzada per practicar aquest tipus de cafrades? En el fons Podemos no deixa de ser una forma de independència, de dir jo no vull ser espanyol si ser-ho comporta tanta “merda”. Però com que no tenen identitat nacional alternativa, han de donar dignitat a la vergonya que suposa avui ser espanyol. Nosaltres tenim la nostra pròpia identitat nacional, la catalana i no ens cal seguir patint la vergonya de que ens identifiquin amb aquestes maneres de fer

 3. josepmariavia dice:

  Un cop vista la nota del banc suís UBS, certificant que Xavier Trias ni te ni ha tingut mai cap compte a aquest banc i que no identifica el format de la numeració del compte que el diari EL MUNDO va donar com a comte bancari de Trias, a uns quants sel’s hi hauria de caure la cara de vergonya. Algú creu que El MUNDO no sabia que el informe policial era el.laborat per ordres polítiques donades pel govern espanyol a la policia? Algú dubta que el Ministre de l’Interior Jorge Fernández Diaz, hagi ordenat a la policia fabricar aquest informe i pressionar a certs mitjans per dur a terme aquesta barbaritat? Tot això ha de quedar així? De nou: qui vol continuar formant part d’aquesta Espanya? Qui vol continuar circulant pel món amb un passaport espanyol sense sentir que forma part d’un Estat completament podrit? Algú pensa dimitir? Demanar disculpes com a mínim? No ha de passar rés? Hem d’esperar passivament fins la propera? La Sra Soraya Saenz, tant preocupada per si alguns cumpleixen la llei, no s’inquieta sobre la possibilitat que el seu propi Govern actui com una banda mafiosa? QUINA VERGONAYA¡¡¡

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *